Tabori Gorindol

Mini Gorindol

Poletni tabor za otroke med 6 in 14 let

Mini Gorindol - opis in program

Opis Mini Gorindola

Mini Gorindol

Tabor s konceptom: Aktivne počitnice v Gorenjcih v Beli krajini niso tipične v primerjavi s podobnimi programi. V izvajanju programa sledimo namreč motu V svobodi je ustvarjalnost, hkrati pa želimo udeležencem in tudi sami sebi skozi metode, barvitost programa in okolje Bele Krajine krepiti občutek sodelovanja v nečem velikem. Ni nam namreč le do organiziranja preprostega taborjenja, ampak smo v 15 letih razvili tabor s posebnim konceptom aktivnih počitnic, kjer mladina med 6 in 13 leti program soustvarja, ne le konzumira. Mini Gorindol je osnovan na enakem konceptu kot ‘pravi’ Tabor Marindol, le da je terminsko, lokacijsko in vsebinsko prilagojen malo mlajšim otrokom od 6. leta naprej.

Lokacija: V letu 2014 smo Mini tabor izvedli še na lokaciji v Marindolu, od takrat dalje pa poteka v obljubljeni deželi dva kilometra in drobižek stran, v Gorenjcih pri Adlešičih na oživljeni nekdanji kmetiji Pri Kokotu. Kolpa, ki je toplejša od slovenskega morja in reke Nadiže, je oddaljena le nekaj 100m, od Črnomlja pa je tabor oddaljen 12km.

Splošno: Mini Gorindol je vzpostavljen na nekdanji kmečki posesti, ki obsega 3 vrtače, 2 velika travnika, prostora za šotorišče in ognjišče, staro hišo (v kateri mogoče še danes straši), namestitveni nekdanji senik ter še dve poslopji za skladišče in animacijo. Tuši, WC-ji in kuhinja so samoumevni, je pa možno, da bomo vaše mulce raje dali pod šlauf, ker včasih izjavi “Ja, jest sem se stušilal” ne verjamemo popolnoma :). Zgodijo se tudi presenečenja, da po taboru doma ni več težav s solato, brokolijem in špinačo, ampak ne nas držat za besedo. Aja, skoraj najbolj pomembno!, v okvir posesti spada tudi kakšen kilometer oddaljen gozd, kjer bodo otroci postavili mini bivake, preživeli kakšno toplo noč pod zvezdami in doma lahko naučili vaju oba, kako se po novem peče krompir. Do naše plaže na Kolpi je iz Gorenjcev celo bližje kot iz Marindola.

Nastanitev: Udeleženci tabora so nastanjeni na skupinskih ležiščih v luksuzu zgornjega štuka nekdanjega senika, ki ima prenovljeno streho in dodatno izolacijo, in premore 30+ skupnih ležišč na udobnih skoraj 100m2. Skupinska ležišča na udobnih blazinah so morda v primeru res slabega vremena boljša nastanitvena izbira kot šotor. V okviru senika so tudi sanitarije in kopalnice, skupni prostor in pokrita jedilnica.

Organiziranost: Mladi živijo v taboru na podoben način kot je to v navadi pri tabornikih, vendar sam način preživljanja ni tako strogo določen in tudi znanje posebnih taborniških veščin ni potrebno. Udeleženci so razdeljeni v vode (6-10 mladih), ki jih vodijo usposobljeni vodje skupin – enako, torej, kot pri že poznanem Taboru Marindol. Vabimo vas, da si ogledate tudi to, kar fotkamo in pišemo o Taboru Marindol na splošno in o Državi Marindol posebno.

Mini Gorindol – vsebinski program

Aktivne počitnice: Vsak dan je program tabora podvržen neki osnovni shemi, ki jo prilagajamo svojim potrebam in interesu udeležencev, vsebine se menjajo tudi na pobudo otrok – pričakuje se aktivna soudeležba! Zato so to aktivne počitnice. Nič na taboru razen obrokov in okvirnega dogovora z občasnimi zunanjimi izvajalci vsebin ni vnaprej zacementirano. Na razpolago je ogromno vsebin, za katere sicer pripravimo osnovne potrebščine, vendar jih v program spletamo spontano, odvisno od vremena in želja ter brez siljenja kogarkoli v nekaj, česar ne mara.

Vsebina na kratko: Osrednji del vsebinskega programa bo aktivno počitnikovanje. Okolje v Marindolu ponuja širok izbor športnih udejstvovanj. Poleg športa bomo pripravili številne delavnice, ki bodo potekale vzporedno in na koncu tabora poizkušale prikazati rezultate svojega dela. Zabava v taboru bo popestrena z družabnimi večeri, ki jih bodo v večji meri poskušali pripraviti udeleženci sami (seveda ob pomoči in animaciji svojih vodnikov).

Delavnice: Delavnice so namenjene ustvarjalnemu preživljanju časa s ciljem prikazati rezultate dela. Nekaj že vnaprej pripravljenih tem za delavnice (novinarska, plesna, glasbena, lesna, taborniška, učenje tujih jezikov, ustvarjalna) je namenjenih dopolnjevanju vsakodnevnega programa tabora, dodatne pa so na voljo tudi na pobudo udeležencev (video, DJ, plesna, izdelava animiranih filmov, dramska, razne tematske). Vsakdo najde nekaj zase . Sicer pa so delavnice namenjene tudi oblikovanju scene in kostumov večernega zabavnega programa.

Mini Gorindol

Športne aktivnosti: V bližini imamo dve kopališči, ki vsaka na svoj način otrokom ponuja užitke in zabavo v topli reki Kolpi. Ob bližji šoli so na voljo urejena športna igrišča za nogomet, med dvema ognjema, košarko, badminton, ipd. Možnosti športnega udejstvovanja so tudi scier res velike: hokej na travi (floorball), badminton, biljard, namizni tenis, košarka, orientacija in pohodništvo po skoraj pozabljenih gozdovih so zgolj najbolj uporabljane športne aktivnosti.

Zabavni program: Zabavni program udeleženci tabora pripravljajo tudi sami. Vsak udeleženec lahko tako pričakuje »težke« in »nore« kvize, nore srednjeveške igre, iskanje talentov, skeče, lov za zakladom in čarovnicami in polno večerov ob petju nikoli pozabljenih pesmi v soju svetlobe tabornega ognja in neštetih zvezd.

Termini in cene 2022

Termini za tabore Gorindol 2022:

 • 27. junij – 1. julij (5 dni, 209€)POLNO!
 • 11. – 23. julij (13 dni, 319€) POLNO!
 • 25 – 30. julij (6 dni, 229€) POLNO!
 • 1. – 6. avgust (6 dni, 229€) POLNO!
 • 15. – 19. avgust (5 dni, 209€) POLNO!

Za prijave do 01. maja: 20€ popusta. Štekamo družine: če se vas iz ene družine prijavi več, imate vsi 20€ popusta – tudi po 01. maju. Popusti in akcije se NE SEŠTEVAJO.–>


Pogoji in dodatne informacije

Pogoji za udeležbo: Prijavi se lahko vsak, ki (približno) ustreza starostni omejitvi udeležencev tega programa. Ker je program v večjem delu sofinaciran tudi od različnih organizacij, je navedena subvencionirana cena namenjena članom Kluba Marindolus (to zahteva tudi zakon o društvih). Nečlani morajo zato praviloma plačati polno ceno (519€ za 13 dni, 359€ za 6 dni in 319€ za 5 dni). Vsak udeleženec se lahko predhodno včlani v Klub Marindolus in je s tem upravičen do participacije, ki je navedena v klubskih objavah. Enkratna pristopnina k članstvu znaša 5€, članstvo v Klubu pa ne prinaša nobene dodatne finančne obveznosti. članstvo za udeležbo na taboru sicer ni obvezno (v tem primeru veljajo zgoraj navedene cene). V Klub prijateljev mladine Marindolus se lahko kadarkoli včlanite z izpolnjeno prijavnico na tabore in plačano pristopnino 5€, izčlanite pa prav tako kadarkoli s pisno izjavo.

Starši, POZOR! Nujno nas je potrebno obvestiti o morebitnih posebnostih vaših otrok (zdravstvene posebnosti, prehrana, alergije, jemanje zdravil, ipd). Če človek lahko pije le posebno mleko, mu ga bomo zrihtali :) Moramo pa to vedeti!

Sestanek z organizatorji

Sestanek z organizatorji: V drugi polovici junija organiziramo sestanek, ki se ga lahko udeležiš sam/-a ali s starši, in kjer bomo vse napisane informacije še ustno predstavili. Podali bomo navodila o odhodu v Marindol, spisek potrebne opreme in ostale potrebne informacije. Tam lahko spoznaš tudi večino tistih, ki bodo na taborjenju skrbeli zate, na voljo bomo tudi za morebitna dodatna vprašanja ali pobude ter za plačilo finančnih obveznosti. Priporočamo obisk sestanka, še posebej za tiste, ki bodo z nami taborili prvič, saj lahko tako tudi mi neposredno dobimo navodila o morebitnih posebnostih. Na sestanku bodo sicer predstavljene enake informacije, obvestila in navodila, kot jih bomo posredovali prek spletne strani in Facebook profila, tako da če res res res ne moreš priti, ne boš nič ključnega zamudil/-a. :). Povezava na večji zemljevid lokacije sestanka

Plačilo participacije: Finančne obveznosti lahko poravnaš (oziroma to storijo tvoji starši/skrbniki) s plačilnim nalogom UPN/SEPA v največ dveh obrokih:

 • prijavni obrok 50€ oz. 55€ (pristopnina 5€ v primeru, da še nisi član Kluba) ob prijavi, ki je obravnavan tudi kot članarina za tekoče leto
 • drugi obrok (preostanek zneska) najkasneje 7 dni pred odhodom na tabor.

Plačilo vsaj prijavnega obroka je obvezno za potrditev prijave. Izpolnjevanje plačilnega naloga (obrazec UPN/SEPA):

 • Izpolnite podatke za udeleženca: ime, priimek, naslov in pošta
 • Namen plačila: Članarina tekoče leto + pristopnina (1. obrok) oz. Prispevek Tabor (2. obrok)
 • Koda namena: OTHR
 • Prejemnik: Klub Marindolus Kranj, Gogalova ulica 3, 4000 Kranj
 • Referenca: V prva okenca napišite SI00 (SI in dve ničli), nato napišite prvih 7 številk EMŠO številke udeleženca.
 • IBAN številka prejemnika (TRR): SI56 6100 0000 7064 081
 • BIC banke prejemnika (SWIFT koda): HDELSI22
Izpolnjen plačilni nalog

Plačilo prijavnega obroka (50€ oz. 55€) je obvezno za potrditev prijave in rezervacijo mesta (razen za udeležence otroke zaposlenih v Zavarovalnici Triglav, za katere veljajo pogoji, navedeni spodaj). Plačilo drugega obroka mora biti izvedeno najmanj teden (7) dni pred odhodom na tabor. Neplačilo in nepravočasno plačilo drugega obroka do roka bomo žal razumeli kot odjavo od taborjenja. Zamuda plačila drugega obroka bo zahtevala novo prijavo po morebitnih novih pogojih (npr. brez datumsko vezanih popustov). povezava na primer UPN naloga

Odjave in vračila: V primeru odjave je možno povračilo vplačane participacije:

 • Za odjave do 15. maja: vračilo vplačane participacije minus 20€ za manipulativne stroške.
 • Za odjave do 15. junija: vračilo 50% vplačane participacije.
 • Za odjave 7 dni ali manj pred odhodom, vračilo 30% vplačane participacije.
 • Za odjave po odhodu, vplačane participacije ne vračamo.

Vplačane pristopnine k članstvu (5€) ne vračamo.

Cena: V objavljeni redni ceni taborjenja je všteto: organizacija, vodenje, animacija, prehrana, nastanitev, organiziran prevoz v Gorenjce in nazaj, tudi uporaba vseh športnih rekvizitov, vključno koles in kanujev. Doplačil ni! Nekaj dodatnega denarja je priporočljivo imeti s seboj za potrebe osebne potrošnje (npr. sladoled, napitki, razglednice).

Posebna ponudba za otroke zaposlenih v Zavarovalnici Triglav, d. d.: Otroci zaposlenih v Zavarovalnici Triglav, d. d., so v okviru certifikata Družini prijazno podjetje upravičeni do brezplačnega taborjenja v štirih terminih otroškega tabora Mini Gorindol Triglav 2022, in sicer: 27. junij – 1. julij , 4. – 8. julij , 8. – 12. avgust in 15. – 19. avgust. Starši pri tem plačate boniteto kot odtegljaj od plače. Prijave so mogoče od 15. 3. do 29. 3. 2022, za največ 39 udeležencev na termin in največ 150 skupaj. Prijave so možne do zapolnitve prostih mest. V primeru kasnejše odpovedi že oddane prijave, se bo prosto mesto ponudilo prijavljenim na seznamu čakajočih. Starši, ki ste zaposleni v Zavarovalnici Triglav, s prijavo otroka/otrok soglašate, da se vam cena tabora všteje v davčno osnovo kot boniteta, za katero vam bo Zavarovalnica Triglav, d. d., odvedla akontacijo dohodnine v obliki odtegljaja od plače.

Posebna ponudba za otroke, ki se prijavljajo prek Fundacije Vincenca Drakslerja: Otroci, ki se prijavljajo prek Fundacije Vincenca Drakslerja, so upravičeni do brezplačnega taborjenja, saj stroške krije Fundacija Vincenca Drakslerja.

Popusti:

 • Za prijave do 01. maja priznavamo 20€ popusta na objavljene cene. Če se torej pravočasno prijaviš recimo za 13 dni, zate velja cena 299€ (319€ – 20€ popusta).
 • Prizanesti želimo družinskim denarnicam tako, da omogočamo družinske popuste. Vsi udeleženci iz iste družine ste upravičeni do 20€ popusta ne glede na datum prijave. Če se torej recimo 1. junija za 13 dni prijavita recimo Brat Moj in Sestrica Moj, imata oba 20€ popusta – zanju torej velja cena 299€ (319€ – 20€ popusta).
 • Popusta se med seboj ne seštevata.

Odhod in povratek: Prevoz na tabor je organiziran iz Kranja. Zbor je na dan odhoda ob 7.30 na železniški postaji v Kranju, potujemo pa z vlakom do Črnomlja, nato pa s kombiji ali avtobusom do tabora (ca. 14 km). Postanek imamo vedno tudi v Ljubljani (zbor ob 8.30) in praviloma na vseh železniških postajah vmes do končne postaje v Beli krajini. V kolikor boš koristil/-a kak drug način prevoza ali prideš kasneje ali se nam boš pridružil/-a na poti, nas o tem prosimo NUJNO obvesti. Prihod v tabor je predviden ob 13h. Povratek s tabora je na dan prihoda predvidoma nekaj čez 15h v Ljubljano in malo pred 16h v Kranj.

Potrebna oprema za taborjenje: Glede na to, da taborimo v dokaj modernem okolju, posebna oprema za taborjenje ni potrebna, saj zanjo poskrbimo mi. Seznam osebne opreme sestavljajo predvsem oblačila, spalna vreča, obuvala in pripomočki za osebno higieno. Veseli bomo tudi klavirja! :)

 • Zdravstvena kartica!!
 • Dvoje kopalke
 • Dve brisači
 • Higienski pribor (zobna pasta, ščetka, šampon, gel za tuširanje,…)
 • Trenirka
 • Vetrovka za primer slabega vremena
 • Topla obleka za hladne večere
 • Športni copati (superge)
 • Natikači, sandali
 • Obutev za pohod
 • Nogavice – več njih ;)
 • Spodnje perilo – prav tako več njega ;)
 • Kratke majice
 • Dvoje kratke hlače
 • Pokrivalo
 • Sredstvo proti mrčesu (off, autan)
 • Krema za sončenje
 • Baterija svetilka
 • Spalna vreča
 • Armafleks
 • Manjši nahrbtnik za na plažo
 • Glasbeni inštrumenti
 • Karte in druge družabne igre
 • Večji nahrbtnik ali torba, kamor boste vse našteto stlačili

Kontakt med taborom:
MojcaMojca: info@klub-marindolus.si, 040-887-987

Tabori Gorindol

Klub Marindolus Kranj

je organizator projekta

Učenje za življenje, poletni tabori Gorindol

Klub Marindolus Kranj smo Mojca, Urška, Matic, Rok, Suzi, Andrej, Grega in tri pikice in še veliko več: smo prostovoljci, nevladniki in neprofitniki. Mladim omogočamo aktivnejše preživljanje prostega časa v dobi hitrega tehnološkega napredka, ki spodbuja nebrzdan globalizem kapitala in pospešuje socialne razlike v družbi. Organiziramo tabore, izlete, prireditve, srečanja kar tako. Imamo društvo in hočemo se imeti fajn. To delamo zato, ker lahko - ne zato, ker moramo. Vzeli smo si del zgodovine, za 14 dni lahko vzamemo tudi vaše mulce. Če hočete, jih dobite nazaj :)