Tabori Gorindol

Tabor Marindol

Poletni tabor za mlade med 11 in 18 let

Tabor Marindol - opis in program

Opis Tabora Marindol

Tabor Marindol

Tabor s konceptom: Aktivne počitnice v Marindolu v Beli krajini niso tipične v primerjavi s podobnimi programi. V izvajanju programa sledimo namreč motu V svobodi je ustvarjalnost, hkrati pa želimo udeležencem in tudi sami sebi skozi metode, barvitost programa in okolje Bele Krajine krepiti občutek sodelovanja v nečem velikem. Ni nam namreč le do organiziranja preprostega taborjenja, ampak smo v +20 letih razvili tabor s posebnim konceptom. Projekt Ućenje za življenje, poletni mladinski tabor Marindol pomeni aktivne počitnice, kjer mladina med 12 in 18 leti program soustvarja, ne le konzumira, kjer je v zabavne vsebine vpetega ogromno neformalnega izobraževanja in prostovoljnega dela, ter nenazadnje, kjer skozi šport, zabavo in smeh poudarjamo resnost sočasnega bivanja več različnih zornih kotov, pomembnost svobode in odgovornosti za ustvarjanje, narave za človeka in človeka za človeštvo.

Splošno: Marindol je vasica ob Kolpi v Beli Krajini, po kateri je tabor dobil (in ohranil) ime, in kjer je do leta 2021 tudi gostoval. Od 2022 dalje Tabor Marindol izvajamo 2km stran na prenovljeni nekdanji kmetiji v vasici Gorenjci (!). Tabor vsako poletje v organizaciji Kluba Marindolus postane pribežališče za otroke in mlade iz vse Slovenije ter sosednjih držav, ki si želijo malo drugačne, aktivne poletne počitnice v neokrnjeni naravi, razpeti med reko Kolpo, ki poleti nudi toplo vodo za kopanje in priložnost za kanunarjenje; širnimi gozdovi, ki segajo tja do Kočevskega roga; in številnimi belokranjskimi kraji, polnimi značilne naravne in kulturne dediščine.

Tabor Marindol

Lokacija: Tabor je nekoliko odmaknjen iz vasi, v njegov okvir pa spada več vrtač, namenjenih športnim in zabavnim aktivnostim, velik prostor za šotorišče in prostor z ognjiščem. Najtoplejša slovenska reka Kolpa, ki je toplejša od slovenskega morja in reke Nadiže, je oddaljena le nekaj 100m, od Črnomlja pa je tabor oddaljen 13km.

Nastanitev: Udeleženci tabora so nastanjeni v sodobnih šotorih z dvignjenim podom v Učnem centru v vasici Gorenjci pri Adlešičih. V centru (prenovljena nekdanja kmetija) so poleg skupnih prostorov še sanitarije in kopalnice s tuši ter kuhinja. V primeru res slabega vremena so na voljo tudi prenočišča v sobah s skupinskimi ležišči.

Organiziranost: Mladi živijo v taboru na podoben način kot je to v navadi pri tabornikih, vendar sam način preživljanja ni tako strogo določen in tudi znanje posebnih taborniških veščin ni potrebno. Od tabornikov povzemamo stvari, ki so potrebne za vsako podobno preživljanje počitnic v naravi, pa tudi organiziranost, ki zagotavlja ustrezno stopnjo discipliniranosti in reda v taboru. Tako so udeleženci razdeljeni v vode (okoli 10 mladih), ki jih vodijo usposobljeni vodje skupin.

Tabor Marindol – vsebinski program

Delavnice

Aktivne počitnice: Vsak dan je program tabora podvržen neki osnovni shemi, ki jo prilagajamo svojim potrebam in interesu udeležencev, vsebine se menjajo tudi na pobudo udeležencev – pričakuje se aktivna soudeležba! Zato so to aktivne počitnice. Nič na taboru razen obrokov in okvirnega dogovora z občasnimi zunanjimi izvajalci vsebin ni vnaprej zacementirano. Na razpolago je ogromno vsebin, za katere sicer pripravimo osnovne potrebščine, vendar jih v program spletamo spontano, odvisno od vremena in želja ter brez siljenja kogarkoli v nekaj, kar ne mara.

Vsebina na kratko: Osrednji del vsebinskega programa bo aktivno počitnikovanje. Okolje v Marindolu ponuja širok izbor športnih udejstvovanj. Poleg športa bomo pripravili številne delavnice, ki bodo potekale vzporedno in na koncu tabora poizkušale prikazati rezultate svojega dela. Zabava v taboru bo popestrena z družabnimi večeri, ki jih bodo v večji meri poskušali pripraviti udeleženci sami (seveda ob pomoči in animaciji svojih vodnikov).

Delavnice: Delavnice so namenjene ustvarjalnemu preživljanju časa s ciljem prikazati rezultate dela. Nekaj tem je že vnaprej pripravljenih (glasbena, »stop-motion« animacijska, zeliščarska, pripovedniška, ipd.), dodatne pa so na voljo tudi na pobudo udeležencev (recimo hip hop plesna, DJ, dramska, literarna, tematske in druge) – vsakdo najde nekaj zase.

Kanunarjenje

Šport, šah in magic the gathering: Šport je še en razlog, da Tabor Marindol pomeni aktivne počitnice. Možnosti športnega udejstvovanja so res velike: igranje odbojke na mivki, floorball, badminton, nogomet, košarka, namizni tenis, plavanje v (pre)topli reki Kolpi, kanunarjenje, kolesarjenje po brezpotjih, orientacija po skoraj pozabljenih gozdovih – če naštejemo le najbolj pogoste.

Zabavni program: Mladim zdrava zabava ni tuja, znajo in želijo se izkazati v lastnem oblikovanju zabavnega programa. Vsak udeleženec lahko tako pričakuje »težke« kvize, nore srednjeveške igre, iskanje marindolskih talentov, skeče in impro predstavitve, »lepotna« tekmovanja, lov za zakladom in čarovnicami, krajo zastave, Marindolsko novo leto in polno večerov ob tabornem ognju pod neštetimi zvezdami.

Dodatne aktivnosti: Ob posebnih priložnostih v debatah in modrovanjih poizkušamo obdelati kakšno zanimivo temo, ki se tiče mladih, in njihove poglede in predloge poskušamo prenesti v svet odraslih. S programom se tematsko vključujemo v kampanjo EU »Vsi drugačni – vsi enakopravni«. Na različne načine radi sodelujemo tudi z domačini, ki na vsakem koraku kažejo svojo odprtost, gostoljubnost in preprostost, mi pa jim priskočimo na pomoč pri vsakdanjih domačih opravilih, jih učimo uporabe računalnika ali pa se seznanjamo z zanimivo kulturno dediščino Bele krajine.

Izbor fotografij in filmčkov

To je Tabor Marindol
Tudi to je Tabor Marindol
Tudi to je Tabor Marindol
Tudi to je Tabor Marindol
Tudi to je Tabor Marindol
Tudi to je Tabor Marindol
Tudi to je Tabor Marindol
Tudi to je Tabor Marindol
Tudi to je Tabor Marindol
Tudi to je Tabor Marindol
Tudi to je Tabor Marindol
Tudi to je Tabor Marindol
Tudi to je Tabor Marindol
Tudi to je Tabor Marindol
Tudi to je Tabor Marindol
Tudi to je Tabor Marindol
Tudi to je Tabor Marindol
Tudi to je Tabor Marindol
Tudi to je Tabor Marindol
Tudi to je Tabor Marindol
Trenutni naslovi naših filmčkov:

Mimogrede, fotke in fore s taborov objavljamo tudi na naši Klub Marindolus na Facebooku strani.

Termini in cene 2023

Termini za tabore Gorindol 2023:

 • 26. – 30. junij (5 dni, 220€)
 • 10. – 22. julij (13 dni, 349€)
 • 24 – 29. julij (6 dni, 249€)
 • 31.julij – 5. avgust (6 dni, 249€) 10 mest
 • 14. – 18. avgust (5 dni, 220€)
 • Štekamo družine: če se vas iz ene družine prijavi več, imate vsi 20€ popusta. Popusti in akcije se NE SEŠTEVAJO.Pogoji in dodatne informacije

Pogoji za udeležbo: Prijavi se lahko vsak, ki (približno) ustreza starostni omejitvi udeležencev tega programa. Ker je program v večjem delu sofinaciran tudi od različnih organizacij, je navedena subvencionirana cena namenjena članom Kluba Marindolus (to zahteva tudi zakon o društvih). Nečlani morajo zato praviloma plačati polno ceno (519€ za 13 dni, 359€ za 6 dni in 319€ za 5 dni). Vsak udeleženec se lahko predhodno včlani v Klub Marindolus in je s tem upravičen do participacije, ki je navedena v klubskih objavah. Enkratna pristopnina k članstvu znaša 5€, članstvo v Klubu pa ne prinaša nobene dodatne finančne obveznosti. članstvo za udeležbo na taboru sicer ni obvezno (v tem primeru veljajo zgoraj navedene cene). V Klub prijateljev mladine Marindolus se lahko kadarkoli včlanite z izpolnjeno prijavnico na tabore in plačano pristopnino 5€, izčlanite pa prav tako kadarkoli s pisno izjavo.

Starši, POZOR! Nujno nas je potrebno obvestiti o morebitnih posebnostih vaših otrok (zdravstvene posebnosti, prehrana, alergije, jemanje zdravil, ipd). Če človek lahko pije le posebno mleko, mu ga bomo zrihtali :) Moramo pa to vedeti!

Plačilo participacije: Finančne obveznosti lahko poravnaš (oziroma to storijo tvoji starši/skrbniki) s plačilnim nalogom UPN/SEPA v največ dveh obrokih:

 • prijavni obrok 50€ oz. 55€ (pristopnina 5€ v primeru, da še nisi član Kluba) ob prijavi, ki je obravnavan tudi kot članarina za tekoče leto
 • drugi obrok (preostanek zneska) najkasneje 7 dni pred odhodom na tabor.

Plačilo vsaj prijavnega obroka je obvezno za potrditev prijave. Izpolnjevanje plačilnega naloga (obrazec UPN/SEPA):

 • Izpolnite podatke za udeleženca: ime, priimek, naslov in pošta
 • Namen plačila: Članarina tekoče leto + pristopnina (1. obrok) oz. Prispevek Tabor (2. obrok)
 • Koda namena: OTHR
 • Prejemnik: Klub Marindolus Kranj, Gogalova ulica 3, 4000 Kranj
 • Referenca: V prva okenca napišite SI00 (SI in dve ničli), nato napišite prvih 7 številk EMŠO številke udeleženca.
 • IBAN številka prejemnika (TRR): SI56 6100 0000 7064 081
 • BIC banke prejemnika (SWIFT koda): HDELSI22
Izpolnjen plačilni nalog

Plačilo prijavnega obroka (50€ oz. 55€) je obvezno za potrditev prijave in rezervacijo mesta (razen za udeležence otroke zaposlenih v Zavarovalnici Triglav, za katere veljajo pogoji, navedeni spodaj). Plačilo drugega obroka mora biti izvedeno najmanj teden (7) dni pred odhodom na tabor. Neplačilo in nepravočasno plačilo drugega obroka do roka bomo žal razumeli kot odjavo od taborjenja. Zamuda plačila drugega obroka bo zahtevala novo prijavo po morebitnih novih pogojih (npr. brez datumsko vezanih popustov). povezava na primer UPN naloga

Odjave in vračila: V primeru odjave je možno povračilo vplačane participacije:

 • Za odjave do 15. junija: vračilo vplačane participacije minus 20€ za manipulativne stroške.
 • Za odjave po 15. juniju: vračilo vplačane participacije minus 50€ za manipulativne stroške.
 • Za odjave 7 dni ali manj pred odhodom, vračilo 50% vplačane participacije.
 • Za odjave na dan odhoda ali med taborjenjem, vplačane participacije ne vračamo.

Vplačane pristopnine k članstvu (5€) ne vračamo.

Cena: V objavljeni redni ceni taborjenja je všteto: organizacija, vodenje, animacija, prehrana, nastanitev, organiziran prevoz v Gorenjce in nazaj, tudi uporaba vseh športnih rekvizitov, vključno koles in kanujev. Doplačil ni! Nekaj dodatnega denarja je priporočljivo imeti s seboj za potrebe osebne potrošnje (npr. sladoled, napitki, razglednice).

Posebna ponudba za otroke zaposlenih v Zavarovalnici Triglav, d. d.: Otroci zaposlenih v Zavarovalnici Triglav, d. d., so v okviru certifikata Družini prijazno podjetje upravičeni do brezplačnega taborjenja v štirih terminih otroškega tabora Mini Gorindol Triglav 2023, in sicer: 26.  – 30. junij , 3. – 7. julij , 7. – 11. avgust in 14. – 18. avgust. Starši pri tem plačate boniteto kot odtegljaj od plače. Prijave so mogoče od 27. 2. do 12. 3. 2023, za največ 39 udeležencev na termin in največ 120 skupaj. Prijave so možne do zapolnitve prostih mest. V primeru kasnejše odpovedi že oddane prijave, se bo prosto mesto ponudilo prijavljenim na seznamu čakajočih. Starši, ki ste zaposleni v Zavarovalnici Triglav, s prijavo otroka/otrok soglašate, da se vam cena tabora všteje v davčno osnovo kot boniteta, za katero vam bo Zavarovalnica Triglav, d. d., odvedla akontacijo dohodnine v obliki odtegljaja od plače.

Posebna ponudba za otroke, ki se prijavljajo prek Fundacije Vincenca Drakslerja: Otroci, ki se prijavljajo prek Fundacije Vincenca Drakslerja, so upravičeni do brezplačnega taborjenja, saj stroške krije Fundacija Vincenca Drakslerja.

Popusti:

 • Za prijave do 01. maja priznavamo 20€ popusta na objavljene cene. Če se torej pravočasno prijaviš recimo za 13 dni, zate velja cena 299€ (319€ – 20€ popusta).
 • Prizanesti želimo družinskim denarnicam tako, da omogočamo družinske popuste. Vsi udeleženci iz iste družine ste upravičeni do 20€ popusta ne glede na datum prijave. Če se torej recimo 1. junija za 13 dni prijavita recimo Brat Moj in Sestrica Moj, imata oba 20€ popusta – zanju torej velja cena 299€ (319€ – 20€ popusta).
 • Popusta se med seboj ne seštevata.

Odhod in povratek: Prevoz na tabor je organiziran iz Kranja. Zbor je na dan odhoda ob 7.30 na železniški postaji v Kranju, potujemo pa z vlakom do Črnomlja, nato pa s kombiji ali avtobusom do tabora (ca. 14 km). Postanek imamo vedno tudi v Ljubljani (zbor ob 8.30) in praviloma na vseh železniških postajah vmes do končne postaje v Beli krajini. V kolikor boš koristil/-a kak drug način prevoza ali prideš kasneje ali se nam boš pridružil/-a na poti, nas o tem prosimo NUJNO obvesti. Prihod v tabor je predviden ob 13h. Povratek s tabora je na dan prihoda predvidoma nekaj čez 15h v Ljubljano in malo pred 16h v Kranj.

Potrebna oprema za taborjenje: Glede na to, da taborimo v dokaj modernem okolju, posebna oprema za taborjenje ni potrebna, saj zanjo poskrbimo mi. Seznam osebne opreme sestavljajo predvsem oblačila, spalna vreča, obuvala in pripomočki za osebno higieno. Veseli bomo tudi klavirja! :)

 • Zdravstvena kartica!!
 • Dvoje kopalke
 • Dve brisači
 • Higienski pribor (zobna pasta, ščetka, šampon, gel za tuširanje,…)
 • Trenirka
 • Vetrovka za primer slabega vremena
 • Topla obleka za hladne večere
 • Športni copati (superge)
 • Natikači, sandali
 • Nogavice – več njih ;)
 • Spodnje perilo – prav tako več njega ;)
 • Kratke majice
 • Dvoje kratke hlače
 • Pokrivalo
 • Sredstvo proti mrčesu (off, autan)
 • Krema za sončenje
 • Higienski pribor
 • Baterija svetilka
 • Spalna vreča
 • Jogi rjuha in prevleka za vzglavnik
 • Ležalka za na plažo/armafleks
 • Manjši nahrbtnik za na plažo
 • Glasbeni inštrumenti
 • Karte in druge družabne igre
 • Plastenka / steklenička za pijačo
 • Dobra volja!
 • PRIPOROČAMO, da TELEFONE in ostale naprave otroci pustijo doma in vsaj pet dni preživijo v miru in brez naprav.
 • Večji nahrbtnik ali torba, kamor boste vse našteto stlačili

Kontakt med taborom:
MojcaMojca: info@klub-marindolus.si, 040-887-987

–>

Tabori Gorindol

Klub Marindolus Kranj

je organizator projekta

Učenje za življenje, poletni tabori Gorindol

Klub Marindolus Kranj smo Mojca, Urška, Matic, Rok, Suzi, Andrej, Grega in tri pikice in še veliko več: smo prostovoljci, nevladniki in neprofitniki. Mladim omogočamo aktivnejše preživljanje prostega časa v dobi hitrega tehnološkega napredka, ki spodbuja nebrzdan globalizem kapitala in pospešuje socialne razlike v družbi. Organiziramo tabore, izlete, prireditve, srečanja kar tako. Imamo društvo in hočemo se imeti fajn. To delamo zato, ker lahko - ne zato, ker moramo. Vzeli smo si del zgodovine, za 14 dni lahko vzamemo tudi vaše mulce. Če hočete, jih dobite nazaj :)